Net als de voorzorg en de nazorginstructies is deze informatie van groot belang voor u om te lezen.

 

De huid is ons grootste orgaan, deze is dag en nacht in werking en er vindt (afhankelijk van de leeftijd) elke 28 dagen een celdeling plaats in de opperhuid. Dit betekent dat gemiddeld elke 28 dagen er een nieuwe huidlaag (opperhuid) wordt gecreëerd en de oude huidlaag verdwijnt.

 

De Semi Permanente make up behandeling wordt net in de bovenste laag van de Dermis (lederhuid) geplaatst, op de grens van de overgang van de Epidermis (opperhuid) naar de Dermis (lederhuid). Dit heet de Papillaire laag. Deze laag heeft een golfvormig structuur en is de ideale laag waar het pigment geïmplementeerd dient te worden. Door de celdeling vervaagd te Semi Permanente make up na de eerste behandeling met gemiddeld tussen 20% en 50% (dit is afhankelijk van het huidtype, de conditie van de huid, de leefstijl van de klant en de nazorg.

 

Wilt u de pigmentatie kleur intenser dan een natuurlijke intensiteit dan kunt u kiezen voor een nabehandeling. Dit mag tussen 6 en 8 weken na de behandeling, tijdens de nabehandeling worden de huidlagen nog extra gevuld met de gewenste pigment kleur en de puntjes op de i gezet op plekken waar de huid de pigmentkleur heeft losgelaten.

 

Na de nabehandeling zal de pigmentatie na 1 tot 1,5 jaar zo goed als weg kunnen zijn. Dit is een normaal proces. De pigmentatie kan dan na een 1 tot 1,5 jaar weer worden bijgewerkt.

 

Echter zijn alle huiden anders en elke huid leeft zijn eigen leven. Hier hebben wij als specialisten geen invloed op, u als klant echter wel. Daarom is het van groot belang dat u goed zorgt voor uw huid en alle nazorg instructies strikt opvolgt. Ons vak is handwerk en ook al gebruiken wij een machine om het pigment in de huid te implementeren, toch kunnen wij niet op het blote oog zien of wij de juiste huidlaag hebben bereikt. Wel gebruiken wij onze kennis en ervaring om te weten of wij de juiste huidlaag hebben bereikt, soms kan het zijn dat het pigment bij de ene huid sneller vervaagd dan bij de andere huid. Dit heeft te maken met leeftijd, de conditie van de huid, het huidtype en de levensstijl van de klant zelf.

Dit betekent dat het in sommige gevallen voor kan komen dat er wederom een 3e behandeling dient te worden ingepland voordat het gewenste resultaat wordt behaald. Echter komt dit zeer zelden voor en meestal zien wij na de eerste behandeling of dit het geval bij u zal zijn. Alle vervolgbehandelingen worden in rekening gebracht bij de klant, dit omdat wij geen invloed hebben op het genezingsproces en ook niet weten hoe u om bent gegaan met de nazorg van de behandeling.

 

Wenst u een nabehandeling? Dan dient deze altijd plaats te vinden tussen 6 en 8 weken.